Учні Ліщанецької ЗОШ І-ІІ ст. – учасники Мосту Миру і Дружби в Республіці Польща

19.12.2014 00:00

Учасники вокально-хореографічного колективу «Престиж» (19 учнів і 4 учителів) Ліщанецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Бучацького району з приємними і незабутніми враженнями повернулись з поїздки в Республіку Польща, де взяли участь у Міжнародному Мості Миру і Дружби національного і творчого єднання «Діти за мир на всій землі», що проходив з 15 по 18 грудня 2014 року в загальноосвітній школі №2 ім. Маркіяна Шашкевича міста Перемишль.

Виконуючи місію добра і миру, представники України своїми віршами, піснями, танцями зачарували польських глядачів. Уся концертна програма була високо оцінена колективами навчально-виховних комплексів міста Перемишля. На цьому дійстві відбулася урочиста посвята школярів Тернопільщини у члени Малої академії літератури і журналістики (МАЛІЖ) з врученням їм посвідчень і нагрудних знаків. А директор школи Ольга Шпуняр отримала пам’ятну медаль, її призначено координатором осередку МАЛІЖу, що відтепер діятиме в Ліщанецькій загальноосвітній школі.

Надовго запам’ятаються українським школярам екскурсії вечірнім Перемишлем і в музей папи Івана Павла ІІ, сходження на гору «Форт ХVІ Знесення». А ще нові знайомства і щирі друзі, нові сходинки пізнання та осмислення й гордого сприйняття того, що тобі випала честь представляти у світі Україну, свій народ і рідний край.